Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, cukier wanilinowy i zmielony ser. Dokładnie wymieszać. Masę podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao.

Układanie chatki: Rozłożyć folię aluminiową, a na niej trzy rzędy herbatników na długość 6 herbatników. Posmarować je ciemną częścią masy i na każdy ponownie położyć herbatnik.

Jasną część sera należy wyłożyć na środkowy pas herbatników. Podnosić folię, trzymając po bokach i unosząc 2 zewnętrzne rzędy herbatników, aż zetkną się ich krańce i powstanie chatka. Wstawić na ok. godzinę do lodówki. Po wyjęciu można ozdobić ciasto polewą z rozpuszczonej czekolady.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !