Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa - bardzo pikantna

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso gulaszowe 1/2 kg
papryka żółta 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
pieczarki 20 dag
cebula czerwona 1 szt
cebula biała 1 szt
papryczka chili 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
oliwa do smażenia
sól do smaku
mąka ziemniaczana 5 łyżek
woda 2 l
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa - bardzo pikantna

Umyć mięso, pokroić w bardzo drobną kostkę. Cebulę pokroić w grubą kostkę i podsmażyć w garnku na oleju. Dodać mięso i pokrojone w plastry pieczarki. Następnie wszystko podlać wodą. Gotować około 40 minut.
Do gotującej zupy dodać czerwoną fasolę, koncentrat pomidorowy, pokrojoną w kostkę paprykę i chili. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i kucharkiem.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 1/2 szklanki wody i zagęścić nią zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 17.12.2013 16:50
idealna na rozgrzanie
monisia1977 11.09.2010 07:38
ostre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak