Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fondant

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyż.
cukier 75 g
woda 2,5 łyż.
cukier puder 600 g
masło 5 kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Fondant

Żelatynę namoczyć w zimniej wodzie. Cukier rozpuścić w rondelku z wodą, powoli podgrzewając. stopniowo zwiększaj ogień, by masa zawrzała, po czym gotuj ją pod przykryciem bez mieszania około 10 minut. Zdejmij masę z ognia i dodaj do niej żelatynę i połowę cukru pudru, wymieszaj. Wsyp resztę cukru pudru do miski. Wlej do niej ciepłą masę, formując w środku zagłębienie i włóż do niego masło. Całość zmiksuj a następnie ułóż na stolnicy i wyrób. Gotową masę można rozwałkować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.11.2010 20:11
Super słodkość.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak