Sposób przygotowania

Wątrobę włożyć tylko na tak długo, aby się ścięła i utraciła krwisty kolor. Mięso z okrawków, wątrobę, podgardle zmielić w maszynce, dodać do gorącej kaszy, dodać przyprawy, krew i wymieszać. Jelita napełnić nadzieniem i zawiązać. Kaszankę włożyć do ciepłej wody, doprowadzić do wrzenia i na bardzo wolnym ogniu gotować około 40 minut i wyłożyć do wystudzenia.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Bardzo lubię kaszankę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Tak, swojska 100 razy lepsza od kupnej.
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    lubię kaszankę, ale nie będę jej sama robić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !