Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
marchew 2 szt
seler 100 gram
pietruszka 100 gram
ziemniaki 6 szt
fasola Jaś 300 gram
czosnek 2 ząbki
sól 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
majeranek 2 łyżki
przecier pomidorowy 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

1. Fasolę zamoczyć w zimnej wodzie na noc .

2. Dodać sól, pieprz, liść laurowy i ziele angielskie – gotować około dwóch godzin

3. Podsmażyć żeberka z odrobiną czosnku, następnie dodać całość do fasoli , gotować godzinę.

4. Włoszczyznę obrać i dodać do bulionu razem z ziemniakami . Gotować około pół godziny.

5. Obrać i pokroić mięso, żeby w zupie pływały soczyste kawałeczki żeberek.

6. Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem.

7. Na koniec dodać przecier pomidorowy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 26.04.2014 08:53
pyszności!!!
Kejti 06.03.2014 20:21
Zrobiłam się głodna :-)
Czyki 18.02.2014 17:04
Jak tu domowo i smacznie:)
Gabi44 17.02.2014 20:30
Bardzo lubię fasolową,ale bardziej ze śmietaną.
Konczi 17.02.2014 12:58
cudnie wygląda
margaret 17.02.2014 12:43
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak