Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa budyniowa do ciasta

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 l
mąka 1 łyżka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
masło 20 g
cukier waniliowy 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Masa budyniowa do ciasta

1 szkl mleka odlać, resztę zagotować z cukrem i masłem.
Mąki wymieszać z 1 szkl mleka, dodać do mleka gotującego i ugotować budyń, ciągle mieszając.
Gotową masą przekładać ciasto.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.03.2011 18:15
Tak, fajna masa do ciasta.
Tetiana 30.11.2010 15:40
lubię ten krem!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak