Przepis i sposób przygotowania na: Domowa pizza
Tak przygotowane ciasto odstawić na kilkanaście minut, aby podrosło, wystarczający jest na to czas kiedy przygotowujemy dodatki.
Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni z dodatkiem soli i pieprzu, wystudzić.
Paprykę pokroić w kosteczkę, a cebulę w cieniutkie krążki, ser zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.
Ciasto podzielić na pięć porcji i każdą rozwałkować na cieniutki placek ja boki pozostawiam troszkę grubsze, posmarować cienką warstwą keczupu i posypać częścią sera na serze ułożyć dodatki: pieczarki, jajka pokrojone w plasterki, cebulę, paprykę oraz plasterki wędliny całość posypać kukurydzą i resztą sera.
Po wierzchu posypać ziołami do pizzy.
Piekarnik nagrzać do 200 st i piec pizze kilka minut do momentu zezłocenia i rozpuszczenia się sera ja ostatnio robię to z termoobiegiem.
Podawać gorącą z dowolnymi sosami u mnie w domu popularny jest keczup i sos czosnkowy.