Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 3 łyżki
filety rybne 0,5 kg
seler starty na tarce 80 g
koncentrat pomidorowy 50 g
sok z cytryny
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
pietruszka starta 50 g
marchewka starta 100 g
cebula 2 szt
jajko 2 rozmącone

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Filety rybne pokroić na kawałeczki, obtoczyć w jajku i bułce i usmażyć na złoty kolor z obydwóch stron.
Warzywa lekko podsmażyć na tłuszczu, dusić do miękkości.
Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Sos powinien być słodko-kwaśny.
Układamy warzywa w garnku, później rybę usmażoną i znów warzywa, poddusić chwilę wszystko razem.
Przełożyć warstwami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 02.05.2011 22:16
barzdo lubię:)
gusia1000 19.03.2011 14:17
Uwielbiam taką rybę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak