Sposób przygotowania

Fasolę zamoczyć na 12h.
Buraki i włoszczyznę obrać. Włoszczyznę (oprócz pora) pokroić na drobne kawałki. Do garnka wrzucić włoszczyznę, fasolę i buraki, zalać zimną wodą tak aby warzywa swobodnie pływały.
Kapustę posiekać na drobne kawałki, dodać do garnka. Wrzucić liść laurowy, ziele angielskie, maggi i czosnek. Zagotować pod przykryciem. Kiedy wywar zacznie wrzeć wrzucić kostki rosołowe. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kiedy buraki zaczynają być miękkie, wyciągnąć z zupy i pokroić w zapałkę. Wrzucić ziemniaki i pokrojone buraczki. Dodać ocet i cukier. Wsypać skrojony koper. Przyprawić kucharkiem i solą. Wlać śmietanę.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    świetna zupa.
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    uwelbiam barszcz ukraiński!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Smaczna zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    chętnie wykorzystam, dodaję do ulubionych, będę robiła.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Oj, jak dawno nie jadłam barszczu ukraińskiego :(

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !