Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta faszerowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt
tłuszcz 50 g
mąka 50 g
smietana 18% 100 g
sól
pieprz
mięso mielone wieprzowe 1 kg
cebula 150 g
kajzerka 150 czerstwa
kapusta 1.80 obgotowana
koncentrat pomidorowy 100 (30%)

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta faszerowana

Oddzielić liście od kapusty.
Bułkę namoczyć dodać do mięsa.
Cebulę zrumienić dodać do mięsa.
Dodać jajko, sól i pieprz.
Masę wyrobić.
Na liść nałożyć porcję masy, brzegi liścia założyć do środka i zawinąć w rulon.
Ułożyć porcje ciasno w rondlu, zalać zimną wodą i dusić do miękkości.
Z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę rozprowadzić wywarem, dodać koncentrat, śmietanę i wlać do miękkiej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 27.02.2012 14:24
bardzzo lubie
ilka_86 08.09.2011 08:33
wow, ale fajne danie :)
gusia1000 16.03.2011 17:19
Przepis wart głosu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak