Sposób przygotowania

Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na tarce, tak jak na placki. Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni.Ostudzić, dodać do ziemniaków, wbić jaja posolić, popieprzyć. Dobrze wymieszać. dodać tyle maki, żeby ciasto było gęstsze niż na placki. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Wyłożyć mase ziemniaczaną i wyrównać wierzch. Piec do zrumienienia ok. 1 godz. w temp. 190*C SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Proste i na pewno smaczne!
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    inne niz zwyjkle
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Super jedzenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !