Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle z ciasta ptysiowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 l
masło 50 gram
mąka 1/2 kg
jajko 3
szczypta soli
śliwki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: knedle z ciasta ptysiowego

w kąpieli wodnej gotujemy mleko z masłem i solą w garnku ciągle mieszamy wsypujemy stopniowo 400 gram mąki ciasto odstawiamy do ostygnięcia mieszając wbijamy po jednym jajku i wsypujemy resztę mąki z ciasta formujemy kulki spłaszczamy i wkładamy sliwki formujemy knedle i układamy na stolnicy posypanej maka gotujemy we wrzącej wodzie 10 minut posypujemy cukrem lub polewamy roztopionym masłem lub smietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak