Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalczyk

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

0,5kg surowej słoniny
20 dag wędzonego boczku
2 ząbki czosnku
Sól, pieprz, majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalczyk

Słoninę i boczek drobno pokroić i wytopić na małym ogniu.Przecedzić tłuszcz. Do tłuszczu dodać starkowane na drobnej tarce jabłko, cebulę pokrojoną w drobną kostkę,wyciśnięty czosnek, roztarty majeranek, pieprz i sól do smaku oraz skwarki.Wymieszac, chwilę trzymać na ogniu.przelać do słoika. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 15:58
Lepszy od kupnego.
Dorota71 25.09.2010 12:19
pycha
Ewa111 04.08.2010 13:46
Właśnie szukałam przepisu na smalec

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak