Sposób przygotowania

Z jabłek odciąć kapelusze.Miąższ wydrążyć,pokroić, skropić sokiem z cytryny.Połowę masła i oleju rozgrzać,podsmażyć połowę szałwii.zdjąć.Zeszklić posiekaną cebulę, dodać miąższ z jabłek i pozostałą szałwię pokrojoną w paski, poddusić.Wątróbkę umyć, pokrić w cienkie paski, oprószyć, mąką, przesmażyć na reszcie masła i oleju.Oprószyć solą, wlać sok jabłkowy , podgrzewać na dużym ogniu.aż połowę płynu wypraruje.Dodać śmietanę , odparować połowę płynu.Dodać jabłka i cebulę, wymiesszać przyprawić.Jabłka wypełnić farszem przybrać przysmażoną szałwią.Piec 30 min w 180 stopniach.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    tez taka robie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    dobre to jest ?
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Interesujący przepis na wątróbkę :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !