Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane z orzechami

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 6 dużych
rodzynki 3 łyżki
sok jabłkowy 2/3 szklanki
sok z cytryny 1 łyżka
masło 4 łłyżki
orzechy laskowe 7 dag
cynamon Prymat 1 łyżeczka
miód 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane z orzechami

Rodzynki zalać sokiem jabłkowym.Jabłka umyć osuszyć, odciąć piętki,od strony ogonka.Miąższ wydrążyć usuwając gniazda nasienne, skropić wewnątrz sokiem z cytryny.Żaroodporną formę posmarować masłemRodzynki odsączyć, sok wlać do formy.Orzechy grubo posiekać, uprażyć, na suchej patelni.Połączyć z rodzynkami, 2 łyżkami masła, miodem, cynamonem.Jabłka wypełnić farszem, przykryć piętkami, ułożyć w formie.Piec 25 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 22.03.2012 09:15
pycha
anulka69 17.11.2011 14:12
pycha
gusia1000 01.06.2011 08:37
Super.
matii6 07.03.2011 15:54
pycha
bogumiła3 15.09.2010 22:31
super
alaaa 04.09.2010 20:00
bardzo lubię takie jabłka
goofy9 25.08.2010 20:55
super pomysł na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak