Sposób przygotowania

Rodzynki zalać sokiem jabłkowym.Jabłka umyć osuszyć, odciąć piętki,od strony ogonka.Miąższ wydrążyć usuwając gniazda nasienne, skropić wewnątrz sokiem z cytryny.Żaroodporną formę posmarować masłemRodzynki odsączyć, sok wlać do formy.Orzechy grubo posiekać, uprażyć, na suchej patelni.Połączyć z rodzynkami, 2 łyżkami masła, miodem, cynamonem.Jabłka wypełnić farszem, przykryć piętkami, ułożyć w formie.Piec 25 min w 180 stopniach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    super pomysł na deser
  • 4
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo lubię takie jabłka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Super.
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !