Sposób przygotowania

Świeży ogórek przekrawamy wzdłuż na pół, apotem kroimy na podłużne ćwiartki.Wykrawamy pestki ze środka.Następnie paski ogóka kroimy na bardzo cienkie kawałki.Można je także zetrzeć na tarce.Do posiekanego ogórka dodajemy jogurt, czosnek sól.Nadaje się do sałatek, wędlin i mięs.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    ja robię taki sos z serkiem homogenizowanym
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    annamariakowalczyk3

    pysznie,
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ja używam jogurtu greckiego a ogórka lekko odciskam przed dodaniem, żeby się płyn nie wytworzył, bo może rozwarstwić sos.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam ten sosik
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    po prostu uwielbiam go
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Robię i też polecam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !