Sposób przygotowania

Jabłka umyć, osuszyć, odciąć kapelusze.Miąższ ostrożnie wydrążyć usuwając gniazda nasienne, pokroić w małą kostkę,skropić sokiem z cytryny.Cebulę obrać posiekać.Masło i olej stopić na patelni, wrzucić cebulę i miąższ jabłek,chwilę poddusić.Kaszankę obrać, wymieszać z cebulą i jabłkami, oprószyć majerankiem,przyprawić solą i pieprzem.Jałka wypełnić farszem, przykryć kapeluszami.Bulion wlać do żaroodpornej formy , dodać listki laurowe, włożyć jabłka , piec 30 min w temp,180 stopni.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    Ciekawy przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    No, to trzeba to zrobić, by się przekonać, czy mi to by też zasmakowało.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z kaszką jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !