Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane cebulki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drobne cebulki 1 kg
woda 1,5 l
sól 4 łyzki
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane cebulki

Cebulko obrac i ugotowac w lekko osolonej wodzie. Odcedzic i włozyc do wody z solą na jeden dzien. Wyjąc i opłukac w zimej wodzie. Przełożyc do małych słoików, do każdego słoika włożyc troche ziaren pieprzu i estragon. Zalac wodą zagotowana z octem i cukrem. Słoiki szczelnie zamknąc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 15.05.2011 15:53
fajne
elwal
elwal 06.08.2010 21:36
Uwielbiam takie cebulki - we Włoszech to bardzo popularny dodatek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak