Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone Eli z niespodzianką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
cebula biała 1 sztuka
czosnek 6 ząbków
jajko 2 sztuki
słonecznik łuskany 5 dkg
Majeranek suszony Prymat garść
sól do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
olej do smażenia
bułka czerstwa 1 sztuka
ser gouda 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone Eli z niespodzianką

Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę,bułkę odcisnąć z wody.Do miski włożyć mięso,dodać odciśniętą bułkę,cebulę,czosnek,majeranek,ser,słonecznik,jajka,doprawić do smaku solą,pieprzem,przyprawą do mięsa i dokładnie wymieszać.Formować kotleciki,obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.Smacznego!

Ja podałam mielone z kapustą czerwoną(przepis w mojej galerii) i ziemniaczkami z koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 29.10.2010 18:52
Pysznie wygladają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak