Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
szczypiorek 1 pęczek
majonez tradycyjny 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane ze szczypiorkiem Eli

Jajka ugotować na twardo z dodatkiem soli,odlać,zalać zimną wodą,ostudzić,obrać ze skorupek,przeciąć wzdłuż na pół i ostrożnie wyjąć żółtka.Umyty,osuszony szczypiorek posiekać.Do żółtek dodać szczypiorek,majonez,doprawić do smaku solą,pieprzem i dokładnie wymieszać.Do połówek białek nakładać masę żółtkową i ułożyć na półmisku lub specjalnym talerzu z dołkami na jajka.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak