Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ziemniaczane z warzywnym farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 2-3 łyżki
jajko 1 szt
pieczarki 4 szt
cukinia 10 dag
cebula 1 szt
mmarchew 1 szt
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
pieprz do smaku
przyprawa gyros do smaku
kurkuma do smaku
olej 3 łyżki
boczek wędzony 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ziemniaczane z warzywnym farszem

Najpierw przygotować farsz. Pieczarki, cebulę i cukinię poszatkować, podsmażyć na oleju, dodać startą na grubej tarce marchew. Wszystko razem podsmażyć, przyprawić wedle gustu.
Następnie ziemniaki ugotować i zemleć(mogą być ziemniaki z poprzedniego dnia, będzie szybciej). Zagnieść ciasto z jajkiem i mąką ziemniaczaną tak jak na pyzy. Z tego ciasta uformować placki i nadziać farszem warzywnym. Zlepić tak jak pierogi tylko najlepiej jak będą duże, wtedy łatwiej się robi.( Ja zrobiłam takie, że weszło mi 4 szt na patelnię). Następnie smażyć na patelni w głębokim oleju na złoty kolor. Najlepiej na wolnym ogniu, żeby ładnie się usmażyły i nie były surowe. Na końcu podsmażyć boczek z cebulą i polać pierogi. Oczywiście jeżeli będą bez boczku, super danie wegetariańskie. PYCHA, Polecam !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak