Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 4-5 łyzkek

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście francuskim

Jabłka obrac podzielic na cwiartki. Ciasto francuskie podzielic na 16 kwadratów. Na każdym położyc cwiartkę jabłka i polac odrobiną miodu. Skleic brzegi ciasta tak aby miód nie wyciekał. Można wierzch posmarowac jajkiem i posypac cukrem kryształem. Piec około 15 minut w temp. 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbigniew1975 19.10.2013 21:18
ciekawy pomysł na jabłka
Barbara55 15.05.2011 15:54
fajne na deser
kielcok1 28.04.2011 16:53
dobry deser
iwona332 17.09.2010 22:44
super
Krzysztof42 03.07.2010 18:05
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak