Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z "ruskim" farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
jajko 4 sztuki
mleko 3/4 szklanki
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ugotowane ziemniaki 1 kilogram
cebula 2 sztuki
szczypior pęczek
żółty ser 5 dag
woda gazowana 1 (mineralna)
twaróg 30 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z "ruskim" farszem

1.Jaja zmiksować z mlekiem, wodą, mąką oraz szczyptą soli. Na gorącą patelnię wlać kilka kropel oliwy, a po rozgrzaniu ich - cienką warstwę ciasta. Gdy naleśnik będzie z wierzchu suchy, przewrócić go na drugą stronę i dosmażyć. W ten sposób przygotować kilka naleśników.

2. Ziemniaki i twaróg zemleć, dodać posiekaną i podsmażoną na oliwie cebulę, żółtka oraz drobno posiekany szczypiorek. Masę doprawić solą i pieprzem.

3. W wysmarowanej tłuszczem tortownicy układać na przemian naleśniki i farsz. Na ostatnią warstwę poukładać paprykę pokrojoną w paski i posypać startym serem. Tort wstawić do gorącego piekarnika i piec ok.20 min w temperaturze 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaa 09.03.2014 00:29
Coś dla fanów pierogów ruskich :)
Barbara777 10.02.2014 23:24
bardzo smaczne
andrej 10.02.2014 17:23
Ciekawe rozwiązanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak