Sposób przygotowania

W oryginale Erdapfelsalat .Jak by dosłownie przetłumaczyć to sałatka z jabłek ziemnych .Fajna nazwa .
Ugotować ziemniaki w mundurkach .Obrać i pokroić w grube plastry. Bulion zagotować z octem winnym. Zalać nim pokrojone ziemniaki i zostawić do ostygnięcia. Odcedzić .Wymieszać z musztardą . Doprawić solą i pieprzem . Posypać szczypiorem .
Kiedy pierwszy raz spotkałam się z tym przepisem miałam wątpliwości .Znajomi którzy bywają w Austrii przekonali mnie , że warto spróbować. Zrobiłam . Następnym razem doprawiłam trochę ostrzej po swojemu.
Wbrew moim oporom okazało się , że jest bardzo smaczna i doskonale nadaje się do pieczonych mięs a szczególnie do grilla.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    może być dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !