Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w miodzie i ketchupie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 sztuki
miód 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól
tłuszcz do smażenia 1 łyżka
ketchup pikantny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w miodzie i ketchupie

WYKONANIE:

Dzień prędzej wieczorem, pałki wymoczyć, osuszyć, posolić i przyprawić przyprawami włożyć do miski, przykryć i wstawić na noc do lodówki. Udka ułożyć na ruszcie i upiec około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wsypać pokrojony na drobniutko czosnek, dodać ketchup i miód, 2-4 łyżki wody, zagotować. Do sosu włożyć udka, polać sosem i chwileczkę dusić w tym sosie pod przykryciem. Podawać z ziemniakami lub ryżem z surówką lub szybko z korniszonem. ( Ja podaję na kolację z ciepłymi bułkami).

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 26.02.2014 23:06
muszę spróbować, wygląda pysznie!
Kuchenka 25.02.2014 23:07
fajny obiadek
IZABELA29 25.02.2014 20:01
pysznie podany
anemon 13.02.2014 09:13
Świetny pomysł na kurczaka z miodowym akcentem.
JOANNA16 10.02.2014 22:02
mmm ale bym zjadła takie mięsko))))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak