Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać , przekroić na ćwiartki i ugotować w osolonej wodzie .Odcedzić i utłuc na puree . Dodać jajko , mąkę , sól i szczyptę pieprzu. Wymieszać dokładnie. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nabierać ciasto i kłaść na olej – rozpłaszczyć na placuszek. Smażyć z obu stron na rumiano.
W czasie kiedy placki się smażą rozetrzeć dokładnie ser ze śmietaną .Dodać rzodkiewkę , ogórek, koper . Wymieszać i doprawić solą, mini kostką czosnkową , pieprzem , sokiem z cytryny ,szczyptą cukru.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    coś pysznego, polecam wszystkim często robię to w domu:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Robię podobne placki z ugotowanych ziemniaków, z takim sosem nie próbowałam, brzmi bardzo ciekawie, pewnie będzie fajnie się komponować- muszę wypróbwać :)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ja już chcę wiosnę.......:) Uwielbiam placuszki z gotowanych ziemniaków!!!!! I ten dip...... Super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    superowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    fajne placuszki, też takie zrobię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !