Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać , przekroić na ćwiartki i ugotować w osolonej wodzie .Odcedzić i utłuc na puree . Dodać jajko , bryndzę i szczyptę pieprzu. Wymieszać dokładnie. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nabierać ciasto i kłaść na olej – rozpłaszczyć na placuszek. Smażyć z obu stron na rumiano. Podawać z kwaśną śmietaną .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    uwielbiam placki ziemniaczane
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edyta18-20

    bardzo lubię
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Placki ziemniaczane w każdej wersji brzmią dla mnie rewelacyjnie. Z bryndzą......podoba mi się pomysł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    piekne....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zainspirowałaś mnie kolejny raz !!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    Ciekawy dodatek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ciekawe wykorzystanie bryndzy
  • 0
    th-2
    Opublikowano

    atort111

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !