Sposób przygotowania

Oliwą wymieszac z łyżeczką soli i przyprawami. Oczyszczone mięso natrzec tym olejem i odstawic na minimum godzinę do lodówki. Owoce oczyścic i rozdrobnic. Rozgotowac i zmiksowac na gładką masę, dodac trochę pieprzu i wódkę. Na patelni rozgrzac olej i obsmażyc mięso, przełożyc do garnka lub brytfanki i podlac odrobiną wody. Dusic około 25minut. Gdy mięso jest już prawie miękkie pokroic je na plastry, zalac sosem i dusic jeszcze przez chwilę. Podawac z ryżem lub kaszą jaglaną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    eleganckie danko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    i smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    jeszcze z takim sosem nie próbowałam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    jeszcze z takim sosem nie próbowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    ciekawe połączenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    mocna rzecz
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    coś konkretnego na ząb
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mnaim
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !