Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone ala Justyna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0.5 kg
pieczarki 20 dag
ogórek kiszony 2 sztuki
papryka 1 sztuka
cebula
czosnek
przyprawy
jajko 1 sztuka
bułka czerstwa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone ala Justyna

Pieczarki i cebulę pokroić, podsmażyć na patelni.
Paprykę i ogórka pokroić w drobną kosteczke, ser zólty zetrzeć na grubej tarce.
Do miski dać mięso, jajko i bulkę czerstwą namoczoną w wodzie wsypać resztę składników. Wymieszać i przyprawić do smaku..
Uformować kotlety, smażyc na rozgrzanej patelni z tłuszczem. Podawać z ziemniaczkami i surówką

SMACZNEGO ! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 05.06.2012 09:33
mniam
misia53 08.06.2011 01:29
no, fajne....
Natalia/tubisiek 05.06.2011 09:39
fajny pomysł :)
elżbieta20 11.09.2010 14:28
bardzo dobre
Kate131 16.08.2010 13:32
lubię takie
Justyna88 03.08.2010 16:40
zapomniałam o serze żółtym, zetrzec na tarko i wymieszac
Justyna88 03.08.2010 10:38
kotlety mozna jeszcze obtoczyć w bułce tartej, ja miele płatki kukurydziane i w tym panieruje
halina17 03.08.2010 08:10
Dobry przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak