Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne pierogi z koperkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
ser biały twarogowy 30 dag
ziemniaki ugotowane 50 dag
cebula 2 szt
koperek 6 łyżek
jajko 1 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 0,5 szklanki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne pierogi z koperkiem

Przestudzić ziemniaki i zemleć lub przecisnąć przez praskę wraz z białym serem. Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju. Pokrojony koperek i cebulę dodać do ziemniaków, wymieszać, doprawić pieprzem i solą.
Z mąki, jaja, masła, wody i soli zrobić ciasto pierogowe. Podzielić na części, wałkować na placek. Szklanką wyciąć kółeczka, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia na powierzchnię. Ugotowane pierogi polać zrumienioną na tłuszczu cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.02.2014 20:38
Super pierogi.
Motorek 05.09.2012 10:10
smaczne
Iwusia 11.08.2012 22:54
fajne
ewaa 25.02.2012 15:33
pyszne!
edyta44 07.10.2011 12:06
smaczne
Iwona51
Iwona51 24.01.2011 17:09
pycha
Monika193
Monika193 29.10.2010 19:37
nigdy takich nie robiłam, ale z chęcią wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak