Sposób przygotowania

Smażyć naleśniki, umyte grzyby i szynkę drobno pokroić. Obraną i posiekaną cebulę, oraz czosnek, przyrumienić na patelni, z rozgrzanym olejem.
Dodać szynkę i razem lekko podsmażyć.
Dodać grzyby i śmietanę, gotować na małym ogniu przez jakieś 5 minut. Przyprawić solą i pieprzem.
Dodać pietruszkę, dodać rozdrobniony ser i wymieszać.
Na naleśniki wyłożyc nadzienie. Zawinąć i ułozyć, w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, obłozyć paskami sera zóltego (10 dag)
Polać śmietanką (60 ml)
Zapiekać w rozgrzanym do temperatury 200 stopni piekarniku, przez 12-15 minut.

SMACZNEGO ! :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !