Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić w rondelku, dodać wodę, 1,5 szklanki cukru i 3 łyżki kakao - zagotować i ostudzić. Odlać 1/2 szklanki na polewę ciasta po upieczeniu.
Oddzielamy żółtka od białek, z białek ubijamy pianę.
Resztę składników mieszamy i wyrabiamy ciasto - dodajemy do całości ubita pianę.
Wszystkie połączone składniki wlewamy na formę do pieczenia i pieczemy w temp. 180 st. około 45 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy jest gotowe.
Możemy dodać do ciasta rodzynki lub orzechy.
Upieczone ciasto polewamy odstawioną masa kakaową lub cukrem pudrem

Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Gosia_60

    Lubię takie i często piekę :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię murzynki
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    murzynek robiła moja mama jak byłam mała i teraz mam do niego duży sentyment...
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię murzynki.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    murzynki są fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    słodkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Mniam, takie ciasto potrafię zjeść sama

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !