Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

canelloni z mięsem mielonym

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron canelloni 1 opakowanie
mięso mielone 0,5 kg
cebula 1 sztuka
pieczarki 20 dag
przecier pomidorowy 2-3 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
śmietana 3 łyżki
jajko 1 sztuka
olej
ser żółty 20 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: canelloni z mięsem mielonym

Makaron delikatnie obgotowujemy w osolonej wodzie.
Cebulę, pieczarki bardzo drobno siekamy i razem z mięsem podsmażamy je na oleju. Kiedy farsz przestygnie mieszamy go razem z przecierem pomidorowym, doprawiamy do smaku. Powstałym farszem nadziewamy makaron układając go od razu w naczyniu do zapiekania posmarowanym wcześniej olejem lub oliwą. Do pozostałego sosu po farszu dodajemy rozkłócone jajko, śmietanę oraz ser żółty, dokąłdnie mieszamy i polewamy nim canelloni :) Zapiekamy w piekarniku około 30 minut w temp. 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak