Sposób przygotowania

Kapuste kiszoną 3-krotnie płuczemy z nadmiaru kwasu, odciskamy i gotujemy do miękkości. Głowkę kapusty szatkujemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem przypraw. Kiedy obie kapusty będą miękkie łączymy je ze sobą. Kiełbasę, cebulę i pieczarki kroimy na półtalarki - podsmażamy. Łopatkę z dodatkiem dowolnych przypraw zapiekamy w piekarniku, studzimy, kroimy w niewielkie kawałki i razem z powstałym sosem przekładamy do bigosu, wędlinę kroimy w kostkę. Łączymy ze sobą wszystkie skłądniki, dodajemy przecier, podlewamy winem. Doprawiamy do smaku.
Oczywiście ... najlepsze bigosy najlepiej smakują wtedy gdy nabiorą tzw. \"mocy urzedowej\" czyli na drugi, trzeci dzień.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    ale super wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    polecam bo nie tylko pysznie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    bardzo smaczny bigos
  • 0
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    wspaniały bigos

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !