Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z kiełbaską i szczypiorkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3-6 sztuki
kiełbasa podwawelska 10-15 plasterków
szczypior 5-10 sztuk
sól 1 szczypta
masło 0,4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z kiełbaską i szczypiorkiem

Do garnka skroić 0,4 kostki masła lub smalcu i poczekać aż się roztopi.Jajka wbić do naczynia i wsypać szczyptę soli, wszystko dobrze wymieszać.Kiełbasę pokroić w plasterki lub w kostkę, i wsypać do garnka.Po zrumienieniu kiełbaski wlać rozrobione jajka i poczekać aż jajka się zetną.Na koniec posypać skrojonym szczypiorkiem.

SMACZNEGO ! ! !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak