Sposób przygotowania

Niewielki ogórki dokładnie umyć. Na dno słoika włożyć odrobinę kopru, ogórki ułożyć ciasno w słoiku, do każdego słoika dodać ząbek czosnku i kawałeczek chrzanu. W garnku zagotować 2 litry wody z solą. Gorącą wodą zalać ogórki w słoikach, zakręcić nakrętki. Zostawić 4-5 dni w ciepłym miejscu aby się ukwasiły. Później wynieść w chłodne miejsce.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Kate131

    juz robilam w tym roku
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne na zimę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Ogórki kiszone uwielbiam.
  • 4
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczne do wszystkiego
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wyglądają apetycznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !