Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie zapiekane z masą orzechową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 15 dag
cukier 2 łyżki
żółtka z jajek 2 szt
cukier waniliowy 15 g
śmietanka kremowa 150 ml
rum 3 łyzki
brzoskwinie 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie zapiekane z masą orzechową

Orzechy zemleć lub bardzo drobno pokroić. Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie wymieszać z brzoskwiniami. Brzoskwinie umyć, osuszyć, przekroić na pół i usunąć pestki. W miejsce pestki nałożyć masę orzechową, złożyć brzoskwinie i szczelnie owinąć folią aluminiową. Brzoskwinie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 15 minut. Gdy są miękkie, wyjąć, ostudzić, odwinąć z folii, wyłożyć na talerzyki i skropić rumem. Podawać ze śmietaną kremówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 17.05.2012 08:29
pycha
Seba 17.05.2012 08:29
pycha
tomosatomos 07.04.2012 18:05
super
plocia 02.02.2011 18:54
ciekawe jak smakuje
justyna111 29.09.2010 16:53
ciekawe
Lidia11 29.09.2010 14:14
fajny przepis
marzencia2007 29.09.2010 13:18
ooo ciekawe :)
Monika193
Monika193 23.09.2010 11:23
nigdy nie robilam, musze wyprbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak