Sposób przygotowania

Orzechy zemleć lub bardzo drobno pokroić. Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie wymieszać z brzoskwiniami. Brzoskwinie umyć, osuszyć, przekroić na pół i usunąć pestki. W miejsce pestki nałożyć masę orzechową, złożyć brzoskwinie i szczelnie owinąć folią aluminiową. Brzoskwinie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 15 minut. Gdy są miękkie, wyjąć, ostudzić, odwinąć z folii, wyłożyć na talerzyki i skropić rumem. Podawać ze śmietaną kremówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nigdy nie robilam, musze wyprbowac
  • 3
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    ooo ciekawe :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    ciekawe jak smakuje
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !