Sposób przygotowania

Makaron ugotować w dużej ilości wrzącej osolonej wody; jednocześnie obrać kiełbasę ze skórki, pokroić w plasterki, zalać szklanką wrzącej wody i rozgrzać na mocnym ogniu. Wlać sok pomidorowy, doprawić do smaku solą i cukrem, zagęścić zasmażką z tłuszczu i mąki. Makaron, po odcedzeniu i dokładnym osączeniu, wymieszać z łyżką masła i usiekaną pietruszką, wyłożyć na półmisek i polać sosem pomidorowym z kiełbasą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Szybkie , proste danie i smaczne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    szybkie i proste
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !