Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z młodej kapusty

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron łazanki 50 dag
cebula 1 sztuka
olej 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z młodej kapusty

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Kapustę szatkujemy, cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy kapustę, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka. Kapuste łączymy z makaronem, doprawiamy do smaku, mieszamy delikatnie z masłem. Podajemy ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak