Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Umyte, osuszone kotlety delikatnie rozbić tłuczkiem, oprószyć solą , pieprzem.
Obsmażyć na ostrym ogniu z obydwu stron po 2 minutki.
Z kapusty pociąć na 4 części i usunąć głąb, ugotować w lekko osolonej wodzie.
Cebulkę, por, czosnek drobno pokroić, obsmażyć na maśle.
Dodać rozmrożone i pokrojone grzyby, doprawić pieprzem pogotować 3 minutki.
Dolać wino, pokrojona kiełbasę i boczek.
Dusimy aż odparuje 1/2 płynu na patelni.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć kotlety, zalać mieszaniną, ułożyć odcedzone liście kapusty
i kawałki pomidorów.
Posypać solą i pieprzem, zapiekać pod przykryciem 35 minut w temperaturze 180 stopni, na ostatnie 8 minut odkryć naczynie.
Podawać z podsmażanymi ziemniakami.
SMACZNEGO!!!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    norweska20

    chętnie bym zjadła schabik z takimi dodatkami
  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwia_sl

    Konkretne i smaczne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    Interesujący przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    ciekawy pomysł na schab
  • 1
    original
    Opublikowano

    dodi

    smaczne danie!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Paolcia

    zjadłabym :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    ale pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    patryska76

    Pyszny schabik ;-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka-87-25

    wytworna potrawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aga-25

    pyszny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !