Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pod kapustą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 sztuki
kapusta biała 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 1 sztuka
boczek wędzony 10 dkg
kiełbasa 10 dkg
pomidory 4 sztuki
oliwa 2 łyzki
masło 2 łyżki
sól do smaku
wino białe wytrawne 300 mililitrów
grzyby 4 mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pod kapustą

Umyte, osuszone kotlety delikatnie rozbić tłuczkiem, oprószyć solą , pieprzem.
Obsmażyć na ostrym ogniu z obydwu stron po 2 minutki.
Z kapusty pociąć na 4 części i usunąć głąb, ugotować w lekko osolonej wodzie.
Cebulkę, por, czosnek drobno pokroić, obsmażyć na maśle.
Dodać rozmrożone i pokrojone grzyby, doprawić pieprzem pogotować 3 minutki.
Dolać wino, pokrojona kiełbasę i boczek.
Dusimy aż odparuje 1/2 płynu na patelni.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć kotlety, zalać mieszaniną, ułożyć odcedzone liście kapusty
i kawałki pomidorów.
Posypać solą i pieprzem, zapiekać pod przykryciem 35 minut w temperaturze 180 stopni, na ostatnie 8 minut odkryć naczynie.
Podawać z podsmażanymi ziemniakami.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 28.02.2014 22:34
Jak pysznie wygląda i apetyczna fota
Katarzyna59 28.02.2014 07:18
bardzo smaczny
anusq18
anusq18 25.02.2014 15:26
wygląda smakowicie
dorrota 14.02.2014 19:39
doskonałe danie;)
Alex_M 13.02.2014 12:10
smaczna propozycja :)
ONY_za_kare 12.02.2014 15:17
świetny schabik
Mniam 03.02.2014 22:43
Super zapiekanka. Na pewno skorzystam z przepisu.
Klausia 03.02.2014 20:36
pomysł świetny :)
Malinka 03.02.2014 19:46
To na pewno smakuje, wygląda super!
Botwinka 03.02.2014 09:57
Świetna propozycja.
Aga-25 03.02.2014 09:54
pyszny obiadek
Agnieszka-87-25 03.02.2014 09:41
wytworna potrawa
patryska76 03.02.2014 09:36
Pyszny schabik ;-)
krystyna330 03.02.2014 09:30
ale pyszności
Paolcia 03.02.2014 09:28
zjadłabym :)
dodi 03.02.2014 09:10
smaczne danie!!
kasiaw 03.02.2014 08:59
ciekawy pomysł na schab
Magula 03.02.2014 08:57
Interesujący przepis
sylwia_sl 03.02.2014 08:56
Konkretne i smaczne mięsko
norweska20 03.02.2014 08:38
chętnie bym zjadła schabik z takimi dodatkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak