Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie z cebulą dymką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 50 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 1/2 pęczka
mąka pszenna 1 szkl
sól szczypta
woda 3/4 (ciepła)
twaróg 25 (półtłusty)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie z cebulą dymką

Kroki postępowania

1
Cebulę dymkę (jej zieloną część) drobno kroimy. Ziemniaki mielimy razem z serem, dodajemy pokorną cebulkę oraz doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy do powstania jednolitego farszu.
Krok 1 - Pierogi ruskie z cebulą dymką foto
2
Przygotowujemy ciasto, do malaksera wsypujemy mąkę dodajemy sól, oraz ciepłą wodę - wyrabiamy wszystko na gładkie zbite w kulkę ciasto, wyciągamy ciasto na stolnice, podsypujemy mąką i wałkujemy na cienki placek, wykrawamy kółka,
Krok 2 - Pierogi ruskie z cebulą dymką foto
3
na kółeczka z ciasta nakładamy farsz i zlepiamy pierożki,
Krok 3 - Pierogi ruskie z cebulą dymką foto
4
Pierożki gotujemy w lekko osolonej wodzie, Smacznego :)
Krok 4 - Pierogi ruskie z cebulą dymką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 04.02.2014 07:59
fajne pierożki :)
Lukrecja29 03.02.2014 16:58
Kocham ruskie! KOCHAM!
Monika58 03.02.2014 11:54
pyszne - takie jak lubię
Rafał10 03.02.2014 11:01
ale pyszności :)
Magula 03.02.2014 08:59
Pyszne i pięknie wyglądające pierożki.
Janina 03.02.2014 07:37
Moje ulubine pierogi;)
Milka100 03.02.2014 07:33
świetne pierożki
gosia1988 03.02.2014 06:40
muszą być pyszne
patryska76 03.02.2014 06:28
Pyszne pierożki ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak