Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa para

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

anansy 1 puszka
jaja 4 szt
mąka 1 szkl
olej 8 łyżek
woda 4 łyżki
cukier 1 szkl
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
margaryna 4 łyżki
cukier 0,5 szkl
wiórki kokosowe 100 g
krem do karpatki 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa para

Ciasto:
Żółtka, olej wodę zmiksować, dodać mąkę, 1 szkl cukru, proszek do pieczenia i kakao, wszystko razem zmiksować.Z białek ubić pianę, dodać delikatnie do masy, wymieszać.Brytfannę wysmarować tłuszczem, wlać ciasto i upiec w 180 stop. przez 30 minut.
Krem karpatkowy przyrządzić według przepisu na opakowaniu, wyłożyć go na ciasto.
Na masie ułożyć pokrojone ananasy.
Posypka wiórkowa:
Margarynę rozpuścić z cukrem pudrem, dodać wiórki kokosowe, przesmażyć na złoty kolor.
Posypkę wyłożyć na ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 19.07.2011 15:53
bardzo fajne połączenie:)
gusia1000 15.03.2011 00:10
Znakomite ciasto to musi być.
Izabela/bella81 28.02.2011 10:56
smaczne
Tetiana 14.12.2010 12:33
lubię coś takiego!
Sarenka 04.12.2010 12:30
Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak