Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z truskawkową galaretką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 2 opak
mąka 4 łyżki
cukier 4 łyżki
jajko 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z truskawkową galaretką

CIASTO
Białka oddzielić od żółtek, żółtka utrzeć z cukrem do białości.
Z białek ubić pianę na sztywno, wyłożyć na żółtka po ściankach naczynia wsypać przesianą mąkę, wymieszać ciasto łyżką, wyłożyć na przygotowaną blachę rozprowadzając ciasto na grubość około 1/2 cm.
Wstawić do nagrzanego piekarnika, upiec, lekko rumieniąc.
Ciasto wyłożyć na czystą ściereczkę.
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu.
Tężejącą galaretką przełożyć roladę, zwinąć w rulon.
Roladę pozostawić aby galaretka dobrze się ścisła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 10.04.2012 16:33
pycha
gusia1000 15.03.2011 00:08
Dobre ciasto.
hastalavista 29.01.2011 13:16
fajny pomysł :)
rosik93 03.08.2010 13:20
Świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak