Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piwoszki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
piwo 1/2 szklanki
margaryna 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Piwoszki

Zimną margarynę zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać mąkę i piwo. Wszystko razem wymieszać. Wykrawać ciastka różnych kształtów. Piec w średnio nagrzanym piekarniku aż nabiorą złotego koloru, w temp. 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1512 04.07.2011 11:42
ciekawy przepis
malaczarna23 07.06.2011 10:06
super
Barbara55 11.05.2011 15:23
piwosze lubię piwoszki?
Juleczka20 01.05.2011 09:12
świetne te piwoszki
kielcok1 26.04.2011 16:00
dla piwosza jak znalazł
artur7 21.04.2011 09:36
pyszne
owca441 15.04.2011 19:47
jadłam z marmoladą są pyszne
Misiakova 09.02.2011 09:20
Pycha :)
IlonaAlbertos 06.02.2011 20:12
Nigdy takich nie robiłam.
ewa19a 31.01.2011 15:54
bardzo smaczne
gottrina 13.01.2011 10:50
szybkie i smaczne
lukoszek88 12.12.2010 21:43
mniam
Joanna120 11.12.2010 20:16
fajna nazwa więc można się pokusić
magdalena97 27.09.2010 07:06
świetne sa jadłam
eli_555 07.07.2010 22:31
Muszę wypróbować.
gacopierz23 06.07.2010 13:27
Widzę że nie tylko ja preferuje piwko do mącznych potraw
Krzysztof42 01.07.2010 15:37
podawać piwoszom?
gosia47-47 20.06.2010 12:44
znakomity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak