Sposób przygotowania

Rodzynki namoczyć. Orzechy opiec na blasze w piekarniku, ostudzić, obetrzeć z łupinek. Paprykę pokroić w kostkę. W rondelku rozgrzać olej, wrzucić ryż, lekko zarumienić. Wlać 1 szklankę wody, dodać pieprz, sól, paprykę mieloną i gotować mieszając aż wypije wodę. Następnie wlać znowu szklankę wody, dodać orzechy i gotować aż ryż będzie miękki (wrazie potrzeby dolać jeszcze wody). Rodzynki odcedzić, dodać do potrawy wraz z papryką i pestkami, wymieszać i dusić ok. 10 min, aby danie nabrało smaku. Posypać je płatkami. Aby wzbogacić smak risotto można dodać odrobinę curry i estragonu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    cos nowego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !