Sposób przygotowania

Marynata do skrzydełek:
Mieszamy dokładnie miód, oliwę, przyprawę do drobiu i sos sojowy. wlewamy do miski ze skrzydełkami i mieszamy aby każde skrzydełko było pokryte marynatą. Po czym wkładamy skrzydełka na brytfankę lub w rękaw do pieczenia i pieczemy około 40. Fasolkę płuczemy odkrawamy końcówki i gotujemy aż będzie miękka kalafior również płuczemy i gotujemy do miękkości. masło stapiamy w rondelki i dodajemy bułkę mieszamy i chwilkę jeszcze razem trzymamy na ogniu.
Nakładamy na talerze fasolkę i kalafior polewamy bułką z masłem i nakładamy skrzydełka. Dla głodomorów (takich jak mój mąż) można dogotować ziemniaki

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !