Sposób przygotowania

Mięso dokładnie umyć. Wołowinę i wieprzowinę zalać zimną wodą. Zagotować, dokładnie zebrać powstające szumowiny. Gotować rosół na małym ogniu. W połowie gotowania dodać mięso z kury (najlepiej Ćwiartkę czyli: pierś, szyję, żołądek i serce), włoszczyznę i pozostałe składniki oprócz pieczarek i wątróbki. Gotować aż składniki będą miękkie. Oczyszczone pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Wątróbkę obraną z błon zalać wrzątkiem. Po minucie odcedzić i pokroić w kostkę.Gdy mięso będzie miękkie, rosół przecedzić, wrzącym zalać pieczarki i wątróbkę, doprawić do smaku pieprzem i .

Najlepiej smakuje z domowym makaronem.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !