Sposób przygotowania

Mięso dokładnie umyć. Wołowinę i wieprzowinę zalać zimną wodą. Zagotować, dokładnie zebrać powstające szumowiny. Gotować rosół na małym ogniu. W połowie gotowania dodać mięso z kury (najlepiej Ćwiartkę czyli: pierś, szyję, żołądek i serce), włoszczyznę i pozostałe składniki oprócz pieczarek i wątróbki. Gotować aż składniki będą miękkie. Oczyszczone pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Wątróbkę obraną z błon zalać wrzątkiem. Po minucie odcedzić i pokroić w kostkę.Gdy mięso będzie miękkie, rosół przecedzić, wrzącym zalać pieczarki i wątróbkę, doprawić do smaku pieprzem i .

Najlepiej smakuje z domowym makaronem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    ale smakołyki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agata3

    fantastyczne, domowe danie:)
  • 0
    2012-08-06-09.21.57-1
    Opublikowano

    idealme

    mój ulubiony!
  • 0
    original
    Opublikowano

    patryska76

    Uwielbiam!!! ;-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marlenka.S

    bardzo lubię rosół, ten wygląda przepysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !