Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAPIEKANKA Z JAJEK

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
kiełbasa cienka 1 laska
cebula 1 sztuka
chleb 1 sztuka
ketchup do smaku
sól do smaku
ser żółty wg potrzeb

Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANKA Z JAJEK

Cebulę i kiełbasę kroimy i smażymy. Jajka roztrzepujemy i doprawiamy solą i pieprzem.
Wrzucamy jajka do kiełbasy i cebulki , posypujemy posiekaną natką i mieszamy aż jajka się zetną.
Pokrojony chleb układamy na blachę, smarujemy ketchupem i wykładamy jaka z kiełbasa i cebulką.
pieczemy w piekarniku 20-25 minut aż się zarumienią. Można na górę nałożyć żółty ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 11.08.2011 09:14
fajne
Barbara55 10.05.2011 14:42
lubię różne takie zapiekanki
kielcok1 25.04.2011 15:45
będzie dobre
Gonia555 08.12.2010 20:29
Moja rodzina ją uwielbia...
TyTaN 04.06.2010 23:12
dobre będzie
cukiereczek 04.06.2010 11:22
Na kolację coś dobrego.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak